Pana kota ( Panna cotta )



Pana kota je italijanski dezert sličan pudingu.Za njegovu pripremu potrebno je nekoliko sastojaka.Vrlo se lako sprema.Može se praviti sa ili bez voćnog dela,može i sa čokoladom.Ja sam u ovom receptu pravila sa jagodama.

Potrebno za beli deo :

400 ml. slatke pavlake
50 gr. šećera
1,5 kašika ekstrata vanile ( umesto ekstrata moze 2 vanil šećera)
1 kesice želatina

Potrebno za voćni deo :

400 gr. jagoda
3 kašike vode
5 kašika šećera
1 kesica želatina

Priprema :

Prvo kesicu želatina pomešati sa 4 kašike vode. Ostaviti 5-10 minuta da nabubri.
Dok želatin stoji pripremiti beli deo. 
Pomešati slatku pavlaku, šecer i ekstrat. Staviti na štoret i zagrejati, ali da ne proključa. Smesu prohladiti 5 minuta.
Želatin na pari rastopiti pa ubaciti u beli fil. Sipati u posude i ostaviti u frizideru da se stegne. 
Jagode, šećer i vodu sipati u šerpu. Pustiti da priključa. Kuvati 10 ak minuta. 
Ispasirati, pa dodati želatin pripremlje kao i za beli fil.
Pustiti da se malo prohladi pa sipati preko belog fila. 
Ostaviti u frižider par sati da se stegne. 

Priajtno ! 😊

Коментари

Популарни постови