Pana kota ( Panna cotta )
400 ml. slatke pavlake
50 gr. šećera
1,5 kašika ekstrata vanile ( umesto ekstrata moze 2 vanil šećera)
1 kesice želatina
Potrebno za voćni deo :
400 gr. jagoda
3 kašike vode
5 kašika šećera
1 kesica želatina
Priprema :
Prvo kesicu želatina pomešati sa 4 kašike vode. Ostaviti 5-10 minuta da nabubri.
Dok želatin stoji pripremiti beli deo.
Pomešati slatku pavlaku, šecer i ekstrat. Staviti na štoret i zagrejati, ali da ne proključa. Smesu prohladiti 5 minuta.
Želatin na pari rastopiti pa ubaciti u beli fil. Sipati u posude i ostaviti u frizideru da se stegne.
Jagode, šećer i vodu sipati u šerpu. Pustiti da priključa. Kuvati 10 ak minuta.
Ispasirati, pa dodati želatin pripremlje kao i za beli fil.
Pustiti da se malo prohladi pa sipati preko belog fila.
Ostaviti u frižider par sati da se stegne.
Priajtno ! 😊
Коментари
Постави коментар