Podvarak



 Potrebno :

1 kg. ribanca

500 gr. špic rebra

200 gr. dimljene slanine

mast

2 srednja luka

3 čena belog luka

2 kašičice slatke paprike

3 lovor lista

8 komada bibera u zrnu

100 gr. pirinča

1/2 kašičice ljute paprike


Priprema :

Meso prvo  prokuvati 10 min u vodi.

U šerpu sipati 3 kašike masti,dodati luk,dinstati 10 minuta.

Ubaciti meso,kupus,začine,naliti vode da prekrije.Promešati sve.Dodati sa vrha 1 kašiku masti.

Kuvati nekih 30 minuta.

Nakon 30  minuta dodati pirinač i naliti još vode oko 500 ml.

Sve zajedno kuvati jos 15 minuta,uz mešanje  da se pirinač ne zalepi za dno šerpe.

Izliti u glinenu posudu ili vatrostalnu činiju.

Zapeci u rerni na 200℃ oko pola sata.

Prijatno ! 😊



Коментари

Популарни постови