Baklava
Potrebno :
500 gr. kora
500 gr. orah
200 gr. šećera
200 gr. margarina
100 ml. ulja
Za agdu :
600 gr. šećera
600 ml. vode
1 limun
Priprema :
- Prvo pripremiti agdu.Pomešati vodu i šećer i staviti da se kuva.Kada proključa dodati kriške limuna i kuvati oko 5 minuta.
- Rastopi margarin i ulje.
- Pomešati šećer i orahe.
- Tepsiju podmazati.Staviti prvu koru.Ređati 4 kore svaku premazati sa malo rastopljenog margarina.Na 4 -tu koru staviti fil,pa kora - margarin - fil i sve tako dok ne nestane fil.
- Ostaviti 4 kore za kraj.Svaku premazati sa malo margarina.
- Iseći baklavu na kocke i staviti u zagrejanu pećnicu na 150 °c oko 40 minuta dok ne dobije lepu zlatnu boju.
- Vruću baklava preliti agdom i ostaviti par sati.
Prijatno ! 🙂
Коментари
Постави коментар